Något riktigt gott med choklad i
En annan dag var syrran här. Hon gjorde vad jag tror är världens godaste chokladmuffins. Här får du receptet:
3 st ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao av god kvalitet
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Chocolate frosting:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao av god kvalitet
100 g phiadelphiaost
1 msk varmt kaffe
Strössel eller blommor eller något annat gott/fint till garnering.
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Blanda med smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
Chocolate frosting:
Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.
Bred frostingen på cupcakesen och garnera med vad du vill!

3 st ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao av god kvalitet
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Chocolate frosting:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao av god kvalitet
100 g phiadelphiaost
1 msk varmt kaffe
Strössel eller blommor eller något annat gott/fint till garnering.
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Blanda med smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
Chocolate frosting:
Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.
Bred frostingen på cupcakesen och garnera med vad du vill!

Etiketter: RECEPT
2 kommentarer:
Wow, vilken härlig galen mix. Gräddfil, kaffe, choklad och en nypa salt. Det provar vi nån gång när det kommer finsmakare :)
mm!!
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida